Karanlık Gider #Gezi Kalır!

Milyonların katıldığı, Cumhuriyet tarihinin en kitlesel, en renkli, en demokratik, en görkemli halk hareketi olan Gezi Direnişi için siyasi saiklerle, uydurma iddialarla açılan ve yürütülen dava sonuçlandı. Hukuksuz olarak açılan ve yürütülen dava sonucunda Başta TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odasının Hukuk Müşaviri Can Atalay olmak üzere yargılanan tüm arkadaşlarımız en temel hukuk ilkeleri yok sayılarak cezalandırıldılar.

Gezi’nin anlayışını ve sahip çıktığı değerleri itibarsızlaştırmaya, Gezi’ye katılan milyonları kriminalize etmeye yönelik olarak, FETÖ davası hükümlüsü savcı ve polisler tarafından uydurma iddia ve ‘kanıt’larla hazırlanan iddianame sonucunda kurulan bu mahkemenin aldığı karar toplum vicdanında hükümsüzdür! En temel hukuk ilkeleri çiğneyerek bu karar altına imza atanlar ve tek adam rejimi ile yargı üzerinde baskı kuran, bu kararı siyasi olarak dayatan iktidar sahipleri milyonların vicdanına karşı yürüttükleri bu savaşta yenilmeye mahkumdur.

Bu kararla, özenle seçilmiş bir avuç insan üzerinden Gezi Direnişine katılan milyonlara gözdağı verilmesi, seçim süreci öncesinde toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla sindirilmesi amaçlamaktadır. Gezi’nin iktidar sahiplerinin ciddi bir kabusu olduğu tekrardan ortaya çıkmıştır. Bizler Demokrat Bilgisayar Mühendisleri olarak bu dayatmalara boyun eğmeyeceğiz! Gezi’den öğrendiklerimizle, ceza alan arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşana kadar yanlarında olacağız… Gezi’nin fikrine, anlayışına, değerlerine sahip çıkacağız! Çünkü;

Gezi, memleketin taşına toprağına, deresine suyuna, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkmaktır!

Gezi, ranta, talana, yalana, dolana, sermayenin yaşam alanlarımızı tahakküm altına almasına dur demektir!

Gezi, mizahtır, neşedir!

Gezi, farklılıklarla bir arada yaşamın, dayanışmanın ifadesidir!

Gezi, “sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman” olanlara tepkidir!

Gezi, eşitlik, özgürlük, adalet talebidir!

Gezi, cumhuriyetin kurucularına ve kurucu değerlerine saygıdır!

Gezi, bu görkemli umut için düşenlerimizdir!

Gezi, milyonlardır, halktır!

Gezi bizdik, Gezi biziz!

#GeziyiSavunuyoruz
#GeziOnurumuzdur