bmo_3yas“Bilgisayar Mühendisleri örgütleniyor!” diye yola çıkmıştık yıllar öncesinde! Tüm meslektaşlarımızın desteği ve Demokrat Bilgisayar Mühendisleri’nin emeğiyle BMO’nun o müthiş kuruluş heyecanını yaşadığımızda takvimler 2 Haziran 2012 tarihini gösteriyordu. Üyelerimizin iradesi ile yürütme yetkisi aldığımız aynı yılın Eylül ayında yapılan 1. Olağan Genel Kurul’dan sonra ise, “Asıl iş şimdi başlıyor!” demiştik ve sorunlarımızı hep beraber çözebilmek için görevimize kaldığımız yerden devam etmiştik. Bugün ise tohumunu birlikte attığımız ve büyütmeye başladığımız BMO’nun 3. yaşını kutluyoruz. Kaygıyla ama öte yandan umutla…

Kaygılıyız, çünkü sorunlarımız çığ gibi büyürken, bu sorunlara çözüm üretmek üzere kurduğumuz Odamız sistemli olarak etkisiz kılınıyor.

İnsan yaşamını ve emeğini hiçe sayan politikaların sonucu olarak yaşadığımız vasıfsızlaştırma, güvencesizlik, işsizlik ve fazla mesai sorunları artarak devam etmekte. Buna karşın, ülkemizi ve mesleğimizi bu karanlık noktaya getiren yaklaşımın ortakları, 8-9 Mart 2014 tarihinde yapılan 2. Olağan Genel Kurul’dan bu yana Oda yönetiminde söz sahibi durumda. Bu ortaklığı iktidarın sanalına, gerçeğine bakmadan yürüttüğü sansür uygulamalarına karşı süren derin sessizlikte ve TMMOB’ye yönelik saldırılarda gösterilen tutumda somut olarak görüyoruz.

Bilişim politikalarına yön vermek, bilişim alanında emekten yana bir boşluğu doldurmak, meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak adına hiçbir çaba içerisinde olmayan yönetici kadroların odamıza ve mesleğimize verdikleri zararın farkındayız.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, umudumuz sözümüzdür; BMO’yu birlikte kurduk, birlikte yaşatacağız!

Üyelerimiz, Odamız ve ülkemiz BMO’nun kuruluş ilkeleri ve hedefleri ile uzaktan yakından ilgisi olmayan ve BMO’yu işlevsiz hale getirerek içini boşaltan bu yönetim anlayışını hak etmiyor.

Demokrat Bilgisayar Mühendisleri olarak mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz; BMO’yu toplumcu mühendislik anlayışı çerçevesinde, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını halkın sorunlarından bağımsız görmeyen bir yaklaşımla yeniden ayağa kaldırmaya kararlıyız.

Odamızın 3. yaşını bu inanç ve kararlılıkla kutluyoruz. BMO’nun doğum günü tüm meslektaşlarımıza kutlu olsun!

Gezi’nin yıldönümünde Gezi’nin sloganıyla: Mücadeleye devam!

Demokrat Bilgisayar Mühendisleri