BMO’nun 2. Olağan Genel Kurulu ile göreve gelen “Atılımcı Mühendisler”den oluşan Yönetim Kurulu’nda; önce Başkan Yardımcısı Kurul’dan, Yazman üye ise görevinden istifa etmişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Oda Başkanı Sabri ALYAKUT görevinden istifa etti, Yönetim Kurulu sayman üyesi Ahu Nur KURNAZ’ın ise üyeliği düşürüldü.

Göreve geldiğinden bu yana Oda’yı gittikçe daha içine kapalı bir yapıya dönüştüren, oda kurullarının işleyişi ve durumu ile ilgili hiçbir bilgilendirme ya da açıklama yapmayan, kurulan birkaç komisyonu dahi işletemeyen, üyelerin oda süreçlerine katkı vereceği kanalları aç(a)mayan “Atılımcı Mühendisler”in oluşturduğu Yönetim Kurulu’nda eşi benzeri görülmemiş bir ciddiyetsizliğin ve pervasızlığın hakim olduğunu üzülerek görmekteyiz.

2014 tarihinde mazbatasını aldığından bu yana başkan, başkan yardımcısı ve sayman olmak üzere üç asıl üyesinin ayrıldığı, işleyişin ve görevlendirmelerin karmaşaya döndüğü Yönetim Kurulu’nda gerçekleşen değişiklikleri takip etmekte güçlük çekiyoruz. Odanın web sitesine göre:

– Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin KARADÖL kurul üyeliğinden, Yönetim Kurulu Yazman üyesi Bahattin ZORLU ise yazmanlık görevinden istifa etti. (23 Haziran 2014)

– Yönetim Kurulu asıl üyesi Muharrem AYDIN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

– Yönetim Kurulu yedek üyesi Hakan KOCABIYIK asıl üyeliğe geçirildi ve Yönetim Kurulu Yazman üyesi görevine atandı

.- Yönetim Kurulu Başkanı Sabri ALYAKUT kurul üyeliğinden istifa etti. (20 Ağustos 2015)

– Yönetim Kurulu Sayman üyesi Ahu Nur KURNAZ’ın kurul üyeliği düşürüldü.

– Yönetim Kurulu yedek üyeleri Derya OKTAY ve  Erdal HAMSİ, asıl üyeliğe geçirildi.

– Daha önce Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Muharrem AYDIN, Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

– Daha önce Yönetim Kurulu Yazman üyeliğinden istifa eden Bahattin ZORLU, Yönetim Kurulu Sayman üyeliğine atandı.

Odanın kuruluş çalışmalarına katılmamış, seçim öncesi ne vizyonunu ne de çalışma programını ortaya koyan, odanın geleceğine dair hedefleri olmayan Atılımcı Mühendisler’den oluşan Yönetim Kurulu’nda şu an kimlerin görev aldığından bizler de emin değiliz!

Bir meslek odası düşünün ki:

Yönetim Kurulu Başkanı hiçbir açıklama yapmadan istifa ediyor ve bu durum oda üyelerine dahi duyurulmuyor!

Yönetim Kurulu Sayman üyesinin, üyeliği düşürülüyor!

Yönetim Kurulu Yazman üyesi göreve geldikten üç ay sonra istifa ediyor ve 1,5 sene sonra Yönetim Kurulu Sayman üyesi oluyor!

Yönetim Kurulu yedek üyesi, Genel Kurul’dan üç ay sonra Yönetim Kurulu Yazman üyesi oluyor!

Biz böyle bir oda düşünemiyoruz! Biz böyle bir BMO istemiyoruz!

2. Olağan Genel Kurul’dan hemen sonra söylemiştik, tekrar ediyoruz; BMO, BMO üyeleri ve meslektaşlarımız böyle bir yönetim anlayışını, böyle bir ciddiyetsizliği hak etmiyor!

“Atılımcı Mühendisleri”, BMO’ya ve mesleğimize daha fazla zarar vermeden, bir an önce tüm kurullardan  teker teker değil, topluca istifa etmeye çağırıyoruz.

Bizler kararlıyız, meslektaşlarımıza sözümüz var; Odamıza da, ülkemize de, bu ülkenin aydınlık değerlerine de sahip çıkacağız. Binbir emekle kurulan Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın, emirle gelip emirle giden birilerinin çıkarları uğruna sorumsuzluğa mahkum edilmesine müsade etmeyeceğiz!

Demokrat Bilgisayar Mühendisleri