8mart

 

Her 8 Mart’ta olduğu gibi bu yıl da dünyanın her yerinden tüm renkleri ve çeşitliliğiyle kadınlar bugüne coşkuyla, heyecanla, inadına mücadele inadına dayanışmayla giriyoruz.

Geçtiğimiz yıl kadınlara yine baskı, zulüm, şiddet, ayrımcılık ve ölüm getirdi. Ancak 1857’de sömürgeci iş koşullarına direnen 40.000 dokuma işçisi kadından  bu yana olduğu gibi kadınlar yine yaşam, özgürlük ve emek mücadelesini aynı kararlılık ve azimle sürdürdü, sürdürüyor ve gelecek yıllarda da sürdürecek. Gelecek yıla dair umutlarımız ve gerçekleşmesi için var gücümüzle direneceğimiz birçok isteğimiz var. 2017 yılının 8 Mart’ında kadınların öldürülmediği, yaşam haklarının hiçbir bahaneyle gasp edilmediği, şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, çocuk yaşta gelin olmadığı, namus/töre kisvesi altında katledilmediği, savaşlarda yok edilmediği, emeklerinin sömürülmediği, yaptıkları işin cinsiyet ayrımı  gözetmeksizin değerlendirildiği ve karşılığının verildiği, evde, işte, sokakta, okulda var oldukları hiçbir yerde tacize, tecavüze, mobbinge maruz kalmadığı, kadınların kendilerine karşı işlenen bu suçların cezasız kalmadığı, suçluların iyi hallerden faydalanmadığı, yarı zamanlı çalışma değil kreş haklarının gözetildiği, geceleri de gündüzleri kadar rahat gezebildiği, giyimine kuşamına yaşam tarzına müdahale edilmediği,  bir kadın olarak susturulmadığı ve özgürce kahkahasını atabildiği, eğitim hakkından kolayca yararlanabildiği, hayatın her alanında özgür, eşit bir birey olarak var olabildiğini görmeyi diliyoruz.

Bilgisayar mühendisi kadınların da hayatın her alanında olduğu gibi mühendislikte de var olduğu bilinciyle Demokrat Bilgisayar Mühendisleri olarak tüm dünyadaki kadınlarla birlikte Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Yaşasın Kadın Dayanışması!