GenelKurul101 (2)

 

1. BMO 4. Olağan Genel Kurulu 10 – 11 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecektir.

BMO 4. Olağan Genel Kurulu’nun çoğunluklu (toplam üye sayısının yarısının bir fazlası) toplanma tarihi 3 – 4 Mart 2018’dır. Türkiye’nin birçok farklı ilinden yaklaşık 6000 üyenin salt çoğunluğunun söz konusu tarihlerde toplanması fiilen mümkün olmadığından Genel Kurul 10 – 11 Mart 2018 tarihlerinde çoğunluk aranmadan, ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesislerinde toplanacaktır.

2. Seçim 11 Mart Pazar 09.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Genel Kurul’un ilk günü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek, ikinci gün yani 11 Mart Pazar günü ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında oy kullanma işlemi gerçekleştirilecektir. Bu saatlerin dışında oy kullanılamayacaktır.

3. Seçimde tüm üyeler oy kullanabilir.
 
Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın her üyesi seçimlerde aday olabilir ve oy kullanabilir. Üyenin aidat borcunun olması oy kullanmasına engel değildir. Oy kullanabilmek için TC Kimlik Numarası bulunan bir kimlik belgesinin üyenin yanında olması yeterlidir.
 
4. Genel Kurul ve seçimler Ankara’da olacaktır.
 
Odanın Genel Merkezi Ankara’da olduğu için Genel Kurul toplantısı ve seçimler Ankara’da gerçekleştirilecek. Diğer illerde sandık kurulmayacaktır.
 
5. Her üye bizzat katılarak oy kullanabilir.
Hazirun listesinde ismi yer alan her üye bizzat katılarak; kimliğini ibraz edip, imza atarak oy kullanabilir. Vekaletle oy kullanma işlemi gerçekleştirilemez.
 
6. Kurul adayları pusulaya elle yazılmalıdır.
 
İlgili seçim mevzuat gereği, oy verme işlemi esnasında Oda ve TMMOB kurulları için aday olanların isimleri tek tek elle yazılmalıdır. Delege listesi için ise matbu liste kullanılacaktır.
 
7. Seçimlerde iki ayrı listenin aday olacağı öngörülmektedir.
 
Aday listeleri 10 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, Genel Kurul Divanı’na verilen adaylık dilekçeleri ile kesinleştirilir. Henüz duyurusu yapılmış aday listeleri olmamakla birlikte; Demokrat Bilgisayar Mühendisleri’nin kırmızı listesinin yanı sıra Milli Bilişim Grubu’nun de aday listesi çıkarması beklenmektedir