Bilgisayar Mühendisleri Odası 5. Olağan Genel Kurulu için yapılan Ankara Bölge ve İzmir Bölge Delege Seçimleri 8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.

BMO’da ilk defa gerçekleşen delege seçimlerinde, BMO 4. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan ana yönetmelik değişikliği gereği belirlenen seçim bölgelerinden üye oranında delege seçildi.

Ankara ve İzmir bölgesi delege seçimlerinin 1. gün oturumlarında, Divan belirlendi ve seçime girecek listeler Divana sunuldu. 35 delegenin seçileceği İzmir’de seçime Demokrat Bilgisayar Mühendislerinin Kırmızı Listesi tek liste olarak girerken, 254 delegenin seçileceği Ankara’da ise Kırmızı Liste (Demokrat Bilgisayar Mühendisleri) ve Mavi Liste (Bilişimci Mühendisler Grubu) şeklinde iki ayrı liste seçime katıldı.

2. Gün, BMO İzmir İl Temsilciliğinde tek liste olarak gerçekleşen İzmir Bölgesi Delege Seçimlerini Kırmızı Liste kazandı.

ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Salonunda gerçekleştirilen Ankara Bölgesi Delege Seçimlerinde ise Mavi Liste 48 oy alırken, 386 oyla Kırmızı Liste delege adayları seçimi kazanmış oldu. BMO 5. Olağan Genel Kurul delegelerinin tamamı 15 – 16 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak seçimle belirlenmiş olacak.