Delege Seçimine Çağırıyoruz!
Değerli Meslektaşımız,
Bilgisayar Mühendisleri Odası’nda 4. Dönemin sonuna gelirken, BMO’yu 10. yılını kutlayacağı 2022 yılına taşıyacak yeni bir dönemin heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz 8 yıla baktığımızda, Türkiye’nin çok zorlu ve çalkantılı süreçlerden geçtiğini söyleyebiliriz. Bütün bu gelişmelerden doğrudan etkilenen meslek odamızın bilimden ve toplumdan yana bağımsız ve dik duruşunu korurken, öte yandan mesleğimize, meslektaşlarımıza ve ülkemize olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ettik.
BMO’nun kuruluşundan bu yana bilişim teknolojileri hızla gelişir ve yaşamın her alanında etkisi hızla artarken, mesleğimiz de aynı derecede önem kazanmıştır. Üniversite-kamu-özel sektör bileşenlerinin etkin olduğu meslek alanımıza BMO kayda değer katkı ve müdahalelerde bulunmuş, yaptığı çalışmalar ve üretimleriyle ismini duyurmuş ve belirli bir yer edinmiştir. Bu Türkiye tarihinde ilk kez, bilgisayar mühendislerinin ortak sesini ve sözünü güçlü bir şekilde duyuruyor olması demektir. BMO’nun attığı her adım, yaptığı her açıklama, yürüttüğü her çalışma BMO’ya yönelik ilgiyi artırmış ve yeni beklentiler yaratmıştır. İşte BMO’da yeni bir döneme başlarken, tüm üye ve meslektaşlarımızı Demokrat Bilgisayar Mühendislerinin ilkeleri, hedefleri ve çalışma programı doğrultusunda, bu beklentileri karşılayacak çalışmaları yaşama geçirmeye davet ediyoruz.
Hayallerimizin uzağında olduğumuzu biliyoruz; ancak katettiğimiz yola baktığımızda bir o kadar yakın olduğumuzu da… Bu yolun bu topraklardaki başlangıcında 1960’da Türkiye’ye gelen ilk bilgisayarı gördüklerinde kalpleri heyecanla atan mühendisler var. Kamu kurumlarında bilgisayar altyapılarını kurmak için sabahlayan programcılar var. Türlü teklif ve imkanı elinin tersiyle itip, Trabzon’a bilgi işlem merkezi kurmaya gittiğinde yaşamını yitiren Dr. Necdet Bulut’lar var. Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisliği bölümleri için öğretim elemanı yetiştirmenin yanı sıra, bilişim terimlerini Türkçeleştiren Prof. Dr. Aydın Köksal’lar var. Türkiye’nin ilk İnternet bağlantısı ve sonrasında İnternet’in yaygınlaşması için canla başla çalışan Doç. Dr. Mustafa Akgül’ler var. Ve Türkiye’nin bilgisayar tarihini ilmek ilmek ören daha nice öğretmenimiz, büyüğümüz, meslektaşımız…
İşte bu mirası sahiplenen ve geleceğe taşımaya görev bilen bilgisayar mühendisleri olarak, mesleğimize, haklarımıza ve meslek alanımıza daha fazla sahip çıktığımızda, çok daha büyük hayaller kurabileceğimizi de biliyoruz; ürettiklerimiz ve emeğimiz üzerinde daha fazla söz söylemeye başladığımızda birer uygulayıcı ve izleyici olmaktan çıkıp geleceği şekillendirecek gücümüz olduğunu da…
Tüm meslektaşlarımızı dün, bugün ve yarın arasındaki bağı her gün yeniden kurmaya, bilimin ve aklın ışığında birlikte üretmeye, dayanışmaya, paylaşmaya, daha güzel bir ülke, daha iyi bir dünya için çalışmaya davet ediyoruz.
Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki o sloganla, hep birlikte yürüyelim: “Her şeyi kendimizden bekleriz”.