Delege Seçimleri İçin Çağrı!

Bilgisayar Mühendisleri Odası, hem kuruluş tarihi hem de üyelerinin yaş ortalaması bakımından TMMOB çatısı altındaki en genç Oda… 6. dönemini geride bırakan Odamız genç olmasına karşın sektörde 40 yılını aşmış üyelerinin deneyimi ile mesleğimizin bize kazandırdığı devingenliği bütünleştirmeyi başararak kuruluşundan bu yana son derece değerli işler yaptı; güncel gelişmeleri yakından izleyerek tarihe önemli notlar düştü, meslektaşlarımızın hakları ve örgütlenmesi için hevesini ve heyecanını hep diri tutarak çalışmayı sürdürdü. Bugün de aynı motivasyonla çalışmaya gönüllü olan Demokrat Bilgisayar Mühendisleri olarak bizler, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, bunları aynılaştırmaya değil kendi kulvarlarında özgünleştirmeye destek veren, demokrat, çağdaş ve yenilikçi bir Oda bünyesinde olmanın coşkusuyla yolumuza devam ediyoruz. 

Genel kurul süreçleri hem yorucu hem de aktif ve keyifli zaman dilimleri olagelmiştir; geçirdiğimiz dönemleri mesleki ve kişisel açılardan değerlendirme fırsatı verirken aynı zamanda niçin bir arada durduğumuzu bir kez daha düşünüp irdelememizi sağlar. Bu zaman dilimlerinde yeniden ve yeniden üretime soktuğumuz dayanışma ve ortaklaşma bilinci bizi canlı ve aktif kılar. 

Bizler bu ülkenin geçmişi, bugünü ve geleceğiyiz. Mesleklerimizi önemsizleştirmeye, emeklerimizi değersizleştirmeye çalışan anlayışa karşı tüm TMMOB örgütlülüğünün sorduğu gibi “Boşuna mı Okuduk?” diye sormaya, içerisinde olduğumuz mesleki, ekonomik ve toplumsal koşulları sorgulamayı sürdüreceğiz.

Biliyoruz ki tasarılarımızı, Cumhuriyet değerlerini içselleştirmiş, aklın ve bilimin öğretileriyle yol almayı ilke edinen, ilerici, çağdaş, yurtsever mühendislerin dayanışması ve birlikteliğiyle, Oda çalışmalarına etkin katılımlarıyla yaşama geçirebiliriz. İnanıyoruz ki mesleki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle “Boşuna Okumadık” diyen Oda üyelerimiz ve yeni dönem Yönetim Kurulumuz hedeflerimizi gerçekleştirmek için var güçleriyle çalışacaktır.

 

Sizleri, Odamızın bu yeni döneminde de hayal ettiğimiz bir ülke ve dünyayı birlikte yaratmaya, o yolda birlikte emek vermeye, gerek delege seçimlerine gerekse genel kurulumuza etkin katılmaya, Kırmızı Listeye oy vermeye davet ediyoruz.